Heeft u vragen over de achtergrond van deze productie, het Brabant Koor of een van de andere koren, of hoe u aan de bladmuziek kunt komen neemt u dan contact op met

Tom Suters (uitvoerend producent in opdracht van Brabant Koor)
info@pythonia.nl
06-54974744

Over het Brabant Koor

Het Brabant Koor is in 1981 opgericht op initiatief van onder meer Het Brabants Orkest en het Brabants Conservatorium  als podium voor de beste amateurzangers en aankomende beroepszangers en als vast koor van Het Brabants Orkest voor producties met grote koorwerken.

Door zijn hoge artistieke kwaliteit groeide het Brabant Koor al snel uit tot een van de meest vooraanstaande concertkoren van Nederland. Het koor treedt behalve in producties van Philharmonie zuidnederland ook al tientallen jaren op met andere orkesten uit binnen- en buitenland. Een groot aantal nationaal en internationaal vermaarde dirigenten heeft inmiddels het Brabant Koor gedirigeerd waaronder Jaap van Zweden, Valery Gergiev, Hartmut Haenchen en vele anderen.

Het Brabantkoor is een projectkoor. Zangers melden zich per producties aan en doen daarvoor auditie waardoor de vocale kwaliteit gewaarborgd blijft. Het koor kan putten uit een groot bestand van top amateurzangers, merendeels afkomstig uit Noord-Brabant. Dirigent Louis Buskens en repetitor Ben Martin Weijand zijn al vele jaren aan het koor verbonden en vormen de artistieke leiding.

Advertenties